- آموزش های رایگان اسکچاپ
- قیمت سیستم رندرینگ معماری
- آموزش نصب Sketchup 2021
- بهترین نرم افزار تری دی چیست ؟
- دانلود 2000 متریال آماده ویری اسکچاپ
- آموزش مقدماتی اسکچاپ 2020
- آموزش نصب و فعالسازی Vray next بر روی Sketchup 2020
- آموزش نصب و کرک اسکچاپ 2020
- آموزش پست پروداکشن در معماری با فتوشاپ
- آموزش نصب و فعالسازی اسکچاپ 2019
- آموزش تکنیک نورپردازی سریع در اسکچاپ
- آموزش مدلسازی فرم های پیشرفته در اسکچاپ
- فرق کابینت کلاسیک و ممبران
- آموزش مدلسازی فرم های پارچه ای و نرم در اسکچاپ
- آموزش مدلسازی توپوگرافی در اسکچاپ
- بهترین و راحت ترین نرم افزار تری دی مختص کابینت سازان چیست؟
- آموزش ساخت افکت جاده خیس در vray 3.4 اسکچاپ
- آموزش ساخت آبجکت داینامیک در اسکچاپ
- آموزش ساخت متریال طلا در ویری 2 و ویری 3.4 اسکچاپ
- آموزش متریال دهی پیشرفته در اسکچاپ
- آموزش مدلسازی سازه های پوسته ای در اسکچاپ 2018
- آموزش مقدماتی اسکچاپ 2018 مختص مهندسین و کابینت سازان
- مقایسه اسکچاپ با مکس و راینو کدامیک برای بازار کار بهتر است
- آموزش خروجی گرفتن از راینو و مکس به اسکچاپ
- آموزش متریال دهی به سطوح منحنی در اسکچاپ
- آموزش نصب و فعالسازی اسکچاپ 2018
- آموزش vray 3.6 اسکچاپ
- آموزش پلاگین Floor Generator برای اسکچاپ
- آموزش تصویری نصب و فعالسازی Sketchup 2017
- آموزش تصویری نصب و فعالسازی vray 2.00.25 برای Sketchup 2016
- آموزش مدلسازی پارامتریک در اسکچاپ | Sketchup Parametric Modeling
- بهترین پلاگین های رندرگیری برای اسکچاپ
- لیست پلاگین های کاربردی اسکچاپ
- آموزش های آزمون نظام مهندسی
معرفی نرم افزارهای پرکاربرد معماری

معرفی نرم افزارهای پرکاربرد معماری
در دنیای معماری امروز، استفاده از نرمافزارهای حرفهای به بخش جداییناپذیری از فرآیند طراحی و اجرا تبدیل شده است. از طراحی مفهومی تا تهیه نقشههای اجرایی و حتی شبیهسازیهای واقعگرایانه، نرم افزارهای پرکاربرد معماری به معماران کمک میکنند تا ایدههای خلاقانه خود را به واقعیت تبدیل کنند. در این مقاله به معرفی ۱۵ نرمافزار پرطرفدار در حوزه معماری میپردازیم.
1-autocad
این نرمافزار قدیمیترین و معروفترین ابزار نقشهکشیه که خیلی از معمارها هنوز بهش وفادار موندن. بیشتر برای طراحی نقشههای دوبعدی و ترسیم جزئیات دقیق استفاده میشه. اگه بخوای پلان، نما، برش یا حتی دیتیلهای فنی بکشی، AutoCAD حرف اول رو میزنه.
۲. Revit
این نرمافزار برای مدلسازی اطلاعات ساختمان (BIM) طراحی شده و یه جورایی همهکارهست! از طراحی سهبعدی گرفته تا تهیه نقشههای اجرایی و حتی تحلیل انرژی. بیشتر توی فاز طراحی و مستندسازی پروژه استفاده میشه و چون همهچیزش بهروز و هماهنگه، توی پروژههای بزرگ خیلی به درد میخوره.
۳. SketchUp
اگه دنبال یه نرمافزار ساده و سریع برای مدلسازی سهبعدی میگردی، SketchUp عالیه. بیشتر برای طراحی کانسپت و حجمسازی استفاده میشه. برای کسایی که تازه دارن وارد دنیای معماری میشن، خیلی خوبه چون رابط کاربری راحتی داره و سریع میشه ایدهها رو پیاده کرد.
۴. 3ds Max
این نرمافزار بیشتر توی بخش رندرینگ و انیمیشنهای معماری استفاده میشه. اگه بخوای یه شبیهسازی واقعگرایانه از طرحت بسازی یا حتی یه انیمیشن تبلیغاتی جذاب درست کنی، 3ds Max ابزارهای حرفهای زیادی داره که کارت رو شیک و مجلسی درمیاره.
۵. Lumion
برای رندرینگ سریع و باکیفیت Lumion فوقالعادهست. کافیه مدل سهبعدی رو وارد کنی و بعد با افکتهای مختلف نور، سایه و متریالهای واقعی، یه شبیهسازی خفن از طرحت بسازی. بیشتر توی فاز پرزنت و ارائه به کارفرما استفاده میشه.
۶. V-Ray
این پلاگین رندرینگ بهخصوص برای 3ds Max و SketchUp استفاده میشه. رندرهای فوقواقعی با نورپردازی و متریالهای خیلی طبیعی تولید میکنه. اگه دنبال کیفیت بالای تصاویر هستی، V-Ray انتخاب اول خیلی از معمارها و طراحان سهبعدیه.
۷. Rhino
برای طراحی فرمهای پیچیده و منحنیهای آزاد، Rhino یه انتخاب بینظیره. بیشتر توی طراحیهای پارامتریک و معماریهای غیرمتعارف مثل سازههای مدرن و فرمهای ارگانیک استفاده میشه.
۸. Grasshopper
این نرمافزار بهنوعی افزونه Rhino حساب میشه و برای طراحی پارامتریک و الگوریتمیک استفاده میشه. اگه بخوای با فرمول و کدنویسی فرمهای پیچیده و خاص بسازی، Grasshopper فوقالعادهست. بیشتر برای طراحی مفهومی و پروژههای پیشرو معماری استفاده میشه.
۹. ArchiCAD
یه نرمافزار کامل BIM که بیشتر برای طراحی و مستندسازی معماری استفاده میشه. بهخصوص توی پروژههای مسکونی و تجاری، ArchiCAD بهخاطر رابط کاربری راحت و هماهنگی بین نقشهها و مدل سهبعدی خیلی محبوبه.
۱۰. Photoshop
هرچند مستقیماً برای معماری طراحی نشده، ولی برای پستپروداکشن رندرها و اصلاح تصاویر خیلی کاربرد داره. از ادیت نور و رنگ گرفته تا اضافه کردن جزئیات مثل آدمها و گیاهان، فتوشاپ توی مرحله نهایی ارائه و پرزنت خیلی به کار میاد.
اگه بیشتر در مورد هرکدومشون اطلاعات خواستی یا خواستی بدونی کدومشون برای نیازهای خاصت بهتره، بگو تا بیشتر راهنمایی کنم!
11. Blender
نرمافزار رایگان و متنبازی که توی مدلسازی سهبعدی، انیمیشن و رندرینگ خیلی قویه. بیشتر برای شبیهسازیهای پیچیده و ساخت انیمیشنهای معماری استفاده میشه. اگه دنبال یه جایگزین رایگان برای 3ds Max یا Maya هستی، Blender گزینه خیلی خوبیه.
12. Enscape
یه افزونه رندرینگ لحظهای که بیشتر برای Revit، SketchUp و Rhino استفاده میشه. خیلی سریع میتونی مدل سهبعدیت رو با نورپردازی و متریالهای واقعی ببینی. بهخصوص برای ارائههای زنده و واقعیت مجازی (VR) خیلی کاربرد داره.
13. Vectorworks
یه نرمافزار چندکاره که برای طراحی دوبعدی، سهبعدی و BIM استفاده میشه. بیشتر توی طراحی معماری، محوطهسازی و حتی نورپردازی صحنههای تئاتر و نمایشگاه کاربرد داره. یه جورایی مثل ترکیبی از AutoCAD و Revit عمل میکنه.
14. Chief Architect
بیشتر برای طراحی و مدلسازی معماری داخلی و مسکونی استفاده میشه. خیلی راحت میتونی پلانها، برشها و نمای سهبعدی رو همزمان طراحی کنی. برای طراحای داخلی و کسایی که روی پروژههای مسکونی کار میکنن، خیلی مفیده.
15. FormIt
یه نرمافزار طراحی مفهومی که بیشتر برای حجمسازی سریع و اولیه استفاده میشه. چون با Revit هماهنگ میشه، میتونی ایدههات رو از کانسپت به مدل BIM منتقل کنی. برای فازهای ابتدایی طراحی خیلی کارآمده.
اگه در مورد هرکدوم سوالی داری یا مقایسه بیشتری میخوای، بگو تا بیشتر راهنمایی کنم!
مشاهده سایر آموزشها
معرفی نرم افزارهای پرکاربرد معماری
کانال آموزش نرم افزارهای معماری استاد زارعی
لینک کانال آموزش اسکچاپ و ویری استاد زارعی (@SketchupVray)
لینک گروه آموزش اسکچاپ استاد زارعی
پیج اینستاگرام استاد مهدی زارعی (@Zarei.Academy)
بر روی 5 ستاره کلیک نمایید تا امتیاز ثبت گردد
[جمع امتیازها: 0 میانگین امتیازها: 0]